Брускетта – традиційна італійська їжа простолюдинів, яка у наш час трансформувалась у популярну закуску-«антипасто». Зазвичай, її споживають як перекус перед основною стравою для покращення апетиту. Брускетта відрізняється від звичайного бутерброду тим, що хліб попередньо підсушують на решітці чи грілі.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати з нами один, не зовсім класичний варіант, із безлічі різновидів цієї страви. У нашій брускетті, як у всякій середземноморській їжі, поєднується витончений смак із користю для здоров'я. Процес приготування не займе у вас багато часу, до того ж, ця закуска зовсім не псує фігуру :)

    

    

     

Брускетта з грибами
Час приготування: 10–15 хвилин.

Вам знадобиться:
1 хліб Мультизлак ТМ Кічкарівка;
400 г шампіньйонів;
2 зубчика часнику;
1 ч. л. тим’яну;
20 г вершкового масла;
3 ст. л. оливкової олії;
50 г натертого сиру;
сіль та перець за смаком.

Процес:
1. Хліб наріжте шматочками, товщиною приблизно 1,5 см та викладіть на деко або решітку.
2. Збризніть олією та поставте в розігріту духовку (200°С) на 5 хвилин.
3. Шампіньйони наріжте пластинками.
4. Часник почистіть та подрібніть.
5. Підсмажте часник на вершковому маслі протягом 1 хвилини, викладіть у пательню шампіньйони.
6. Додайте сіль та спеції, смажте гриби ще 3–4 хвилини.
7. Готову начинку викладіть на підсушений хліб та присипте тертим сиром.

Bon Appetit!

×