еклери

Інгредієнти для тіста:

- 1 склянка води;

- 100-125 г вершкового масла;

- 1 склянка борошна;

- 4-5 яєць;

- 1/4 ч. л. солі.

 

Інгредієнти для вершкового крему:

- 1 склянка вершків;

- цукрова пудра.

 

Приготування:

1. В каструлю влийте воду, додайте вершкове масло та сіль, поставте на вогонь.

2. Щойно вода почне кипіти, всипте одразу все борошно, ретельно вимішайте та аріть на малому вогні 2-3 хвилини.

3. зніміть каструлю з вогню, додавайте яйця по одному, ретельно перемішуючи.

4. Як тільки тісто почне "тягнутись" за виделкою, припиніть додавання яєць.

5. Тісто розділіть у формі булочок та викладіть на злегка змазане олією деко на відстані 2-4 см. Для акуратної форми тістечок скористайтесь кондитерським шприцом.

6. Поставте деко з тістечками у розігріту духовку на 15-20 хвилин. Коли тістечка зарум'яняться та збільшаться в об'ємі, зменшіть температуру і допечіть їх до готовності.

7. Готові тістечка начиніть кремом зі збитих вершків, посипте цукровою пудрою. Еклери також смакують з сирним, заварним або масляним кремом. Також їх можна подавати з різноманітними несолодкими начинками.

 

Смачного!

×