ГОРІХОВА ПАСТА

Горіхова паста — корисний продукт і улюблений смаколик для дітей та дорослих.

Не зважаючи на високу калорійність, вона використовується у спортивному та дієтичному харчуванні, оскільки містить купу корисностей: повноцінний білок, вітаміни, мінерали, мікроелементи, антиоксиданти та клітковину. Пропонуємо вам приготувати горіхову пасту в домашніх умовах, щоб завжди мати на столі ці популярні і корисні ласощі без консервантів та підсилювачів смаку.



Строгих правил приготування горіхової пасти не існує. Головне, зрозуміти принцип. Для цієї страви підійдуть будь-які горіхи: арахіс, грецькі та лісові горіхи, мигдаль чи фісташки... Можна брати горіхи одного виду, чи робити горіховий мікс.

1. Подрібніть горіхи у блендері чи у кофемолці до пастоподібного стану.
2. Додайте дрібку солі та трохи олії і ще раз збийте у блендері.
3. Розкладіть у гарні баночки і насолоджуйтесь.
В горіхову пасту додають різні наповнювачі: корицю, кардамон, лимонну цедру, мед, шоколад, какао, паприку, мак, насіння соняшника... Все залежить від ваших вподобань.

Експериментуйте і вигадуйте свої власні рецепти.

×