яєчна локшина

Найулюбленішою стравою для багатьох людей і особливо дітей завжди була і залишається локшина. Тісто у формі «нитки» так полюбилось всьому людству, що воно стало фаворитом світових кухонь. Локшину легко приготувати і зробити з неї воістину королівське блюдо.

Сьогодні ми цим і займемося. Але локшина в нас буде особливою, так би мовити з секретом. Яєчна локшина готується дуже швидко і для її приготування традиційно потрібно всього чотири інгредієнти: борошно вищого гатунку, яєчні жовтки, олія сіль. Але щоб страва була цікавою та незвичною пропонуємо в тісто додати соєвий соус, при цьому зменшивши кількість солі в тісті, адже соус досить таки солоний. Це додасть локшині і гарний колір і цікавим буде смак страви.Така собі локшина для самураїв.

З усіх інгредієнтів швидко вимішуємо тісто, вона має бути досить таки твердим, потім його накриваємо плівкою і залишаємо в спокої на годину. З готового тіста формуємо тонкий пласт, потім його розрізаємо на смужки. Якщо ж є машина для нарізання локшини то це полегшить вашу роботу. З такою локшиною можна приготувати безліч смачних і корисних страв.

Зазвичай подають локшину з обсмаженими овочами, куркою, яловичиною, морепродуктами, грибами і т. д. Спочатку яєчну локшину проварюють у киплячій у воді, потім тушкують кілька хвилин в соусі з іншими інгредієнтами. Таку просту але дуже смачну й корисну страву можна готувати хоч кожного дня, а деякі варіації відмінно підійдуть і до святкової вечері. Наприклад, можна приготувати смачну локшину з лососем і креветками у вершковому соусі. Подають яєчну локшину відразу ж після приготування - в гарячому або теплому вигляді. Страву можна заправити сумішшю декількох різних соусів (сирним, томатним,часниковим... варіантів безліч). Натуральна яєчна локшина дуже високо цінується у всіх кухнях світу.

Доведено, що вона нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, регулює рівень холестерину і цукру в крові. Яєчна локшина збагачена вітамінами, макро – і мікроелементами, а також є джерелом легко засвоюваних білків. У невеликих кількостях вона корисна. Блюдо з яєчною локшини забезпечить ситість на кілька годин, додасть сил та енергії для роботи. А враховуючи що це зроблено з любов'ю та заряджено гарною енергетикою то така страва стане найулюбленішою на вашій кухні. Солодкі поцілунки від домашніх самураїв та самурайчиків ми вам гарантуємо.

 

×